top of page
mantel-squashed.jpg
Lonely Mountain
Lonely Mountain II
Prints
Lonely Mountain I
Lonely Mountain III
hepp-squashed.jpg
tassel-squashed.jpg
rock-squashed.jpg
halsA3-squashed.jpg
strössel-squashed.jpg
melt-squashed.jpg
water-squashed.jpg
manA3-squashed.jpg
nedA3-squashed.jpg

The Lonely Mountains

The lonely mountain project kom till mig under en period av totalt kaos.
Båda mina svärföräldrar fick plötsligt beskedet cancer. Från att ena dagen leva som om livet aldrig kunde ta slut, till att nästa dag skrivas in för intensivbehandling och pumpas med gift. Deras liv förändrades totalt, så också vårt.

 

The lonely mountain project blev ett andhål för mig under en period i mitt liv då jag var tvungen att bli berget. Berget som tryggt, stadigt, starkt och lugnt bara fanns där. Fanns där för min man, för våra barn, för huset, för lunchen, för skolan, för jobbet, för skosnörena, brandvarnaren, lamporna, kylskåpet, brevlådan. Fanns där för livet.

 

Ibland kommer stunder i livet då någon annans liv måste gå före, då någon annans situation behöver ett berg, ett tryggt, stabilt, starkt och lugnt berg och det enda berget som finns måste bli du. Trots att du själv också vacklar, också snubblar, också krälar måste du resa dig upp och bli berg. Bli berg för någon annan.

 

Genom the lonely mountain project fick jag vara liten, ledsen, vilsen, glad, stilla, tom och död. Men bara där. Ihop med berget kunde jag släppa och få vara någon annan. Ihop med berget kunde jag bygga upp mig och hitta ny kraft och ny styrka. Ihop med berget blev jag hel.
The lonely mountain project är till alla som ibland måste stänga dörren om sig själv och bara bli berg. Bli berg för någon annan. Det är ett fint val, ett fritt val. Det är en gåva som också formar dig, inte bara som berg utan också som människa.

Alla tryck i The Lonely Mountain project finns i en upplaga på 25 ex.
Alla är tryckta på Hahnemühle Photo Rag i A3 och A2.

Priser:
A3 1995:-

A2 2495:- 

O L S B O R N 

Artist, atelierista, writer, illustrator and lecturer

  • Instagram
  • LinkedIn
  • TikTok
bottom of page